Hej! Det är jag som är Simon

Jag är uppväxt lite på landet utanför Trollhättan, och är numera bosatt inne i stan. Jag är fotograf med fokus på motorfordon och allt som kommer med det.

Motorintresset kom med födseln, först var det traktorn, jordfräsen, röjsågen och allt annat som brummade hemma på gården. När jag var 7 år gammal fick jag plötsligt idén att jag skulle köra motocross – och jag lyckades få mina föräldrar att köpa en gammal yz50 till mig, och jag var fast. Motocrossen var mitt liv i många år framöver och helt plötsligt insåg jag  att det skulle vara kul att rikta kameran mot de som körde när jag själv stog vid sidan av. 

Så några dagar efter att jag fyllt 14 köpte jag min första kamera, en EOS 300D, canons första digitala systemkamera i instegsklassen. Den var då 6 år gammal och hade några brutala 6.3Mp! 

Det var många år som motocrossen och cyklar var de dominanata motiven som fastnade på min sensor, teleobjektiv köptes in, blixtar började lekas med och många tusen foton togs – tur det är den digitala eran!Sedan kommer den där 18-års dagen och inställningen ”vilken bil som helst så länge den har drag” visade sig snabbt gå över. Helt plötsligt skulle saker ha turbo och trimmas, karossen skulle stylas och ljud behövde byggas. 

Yep – jag fastnade bland bilarna. Streetrace, bilträffar och photoshoots i alla möjliga miljöer blev vardagsmat. Jag upptäckte även en ny nivå av nörderi när jag fann mig med lödkolven i handen för att göra adapterkablar och mappa mina egna styrsystem, sitta och beräkna kompressionsförhållanden och byta turboagg lite för ofta.

När studierna var det plötsligt dags för en ny uppkörning och jag fann mig återigen på en tvåhjuling. Denna gången blev det landsvägsreggat och fordonsflottan utökades med en slö 80-talare för att glida asfalt och sedan en större offroadhoj för grusbus och långturer. Kameran åker med i ryggsäcken på de flesta turer och även naturen fick lite mer tid framför kameran.

Nu under våren 2020 var det dags att ta snfoto.se till något mer seriöst, och ett företag registrerades. snfoto och en syskonverksamhet kommer få en rejäl overhaul under året och jag ser fram emot en ny spännande utmaning!


Tack för att du kikar in hur välden ser ut genom mina ögon – jag hoppas att du gillar det jag gör. Har du något du vill att jag ska rikta linsen mot? Kontakta mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.